M. van der Spek Groep / Realisatie terreininrichting wildopvang Avolare
Op deze pagina is te zien welke emissiebesparing M. van der spek Groep heeft behaald en hoe dit is behaald.
We splitsen de resultaten in cijfers en een toelichting. Daarnaast lees je welke investeringen nog gedaan gaan worden in de toekomst.
Waarom M. van der Spek Groep verduurzaming belangrijk vindt? "M. van der Spek groep doet meer dan alleen haar werk. Zo zetten onze hoveniers en groenvoorzieners zich actief in voor een duurzame samenleving. Een samenleving waarin we zorgen voor onze natuur, onze omgeving en onze medemens. Het is onmogelijk om de huidige kwaliteit van het menselijk leven, de biodiversiteit en natuurlijke ecosystemen te behouden zonder duurzame veranderingen aan te brengen. Daarnaast zorgt verduurzaming van onze bedrijfsprocessen voor innovatie; door anderen te inspireren met onze duurzame keuzes ontstaan er nieuwe ideeën en mogelijkheden. Waar mogelijk zetten wij elektrisch gereedschap in. Naast minder co2 uitstoot is een bijkomend voordeel van elektrisch gereedschap ook nog eens dat het geluidsniveau minder belastend is en dat is fijn voor het gehoor van onze collega’s en voorbijgangers".
Hoeveel brandstof/draaiuren heeft u bespaard ten aanzien van conventioneel materiaal, bekeken per materieelinzet.
- Shovel (450uur)
- 7 tons rups (250uur)
- 14 tons rups (350uur)
- Steenzaag (15uur)
- Trilplaat (40uur)
- Boor (10uur)
Met welke projecten (2021/2022) is dit behaald?
Realisatie terreininrichting wildopvang Avolare.
In april 2021 startten M. van der Spek en Copijn Groenaanleg en Beheer als co-makers met het realiseren van het project Avolare. M. van der Spek was verantwoordelijk voor de uitvoering en Copijn Tuin en Landschapsarchitecten regelde het ontwerp en de technische uitwerking. Avolare ligt in Doorwerth en is een opvang voor zieke en/of gewonde dieren met als doelstelling deze dieren na verzorging weer uit te zetten in de natuur.
Welk emissievrij/emissie-arme materieel is op dit project ingezet?
- Giant G2200E – volledig elektrische shovel
- Suncar HK TB260E – volledig elektrische 7 tons rupskraan
- Suncar HK TB1140E - volledig elektrische 16 tons rupskraan
- Elektrische steenzaag Stihl + Husqvarne
- Elektrische trilplaat Wacker
- Elektrische grondboor Makita
Welk emissievrij/emissie-arme materieel wordt in de toekomst ingezet?
Shovel, trilplaat, grondboor, heggenscharen, bosmaaiers en bladblazers.
Op welke toekomstige projecten wordt dit ingezet?
Op dit moment zitten er geen projecten in de orderportefeuille waarbij een terrein emissievrij of -arm wordt aangelegd. Wel verwachten we dat deze vraag in de toekomst vaker voor zal komen.
Betrokken vanuit M. van der Spek Groep
- Robbert Jan van der Spek (eigenaar/directeur
- Matthijs Immerzeel (projectcoördinator / projectleider)
Disclaimer
Bij de samenstelling van deze website is getracht alle juiste cijfers en rechthebbenden te achterhalen. Diegenen die desondanks menen dat zaken niet juist zijn weergegeven of rechten te kunnen doen gelden, worden verzocht contact met De Groene Koers op te nemen.